Home   Definities   Beleidsregels   Stappenplan realisatie   Verhalen  Agenda
 Nieuws   Subsidies   Natuurschoonwet   Landgoed overzicht   Landgoed kopen   Contact  Landgoederen.net Nieuwe Landgoederen Informatie Startpunt, alles over het vormen van een nieuw landgoed

De mogelijkheden om een landgoed te kopen of verkopen

Een landgoed of agrarische grond verkopen of te koop aanbieden kan onder andere via een agrarisch makelaar.
Er zijn verschillende makelaars die zich hebben gespecialiseerd in het aanbieden van agrarisch vastgoed. Hierbij worden ook vaak nieuwe landgoederen aangeboden die onderdeel zijn van het landelijk wonen. Een makelaar die zich richt om agrarisch vastgoed kan voor u handig zijn om de volgende 2 redenen:

1) U bent op zoek naar agrarisch grond om op te gaan ontwikkelen. Dit kan zijn voor nieuwe landgoederen, maar ook plannen in het kader van 'ruimte voor ruimte' regelingen en 'rood voor rood' kunnen hiervoor van pas komen.

2) U heeft reeds een plan in het landelijk gebied ontwikkeld en bent nu op zoek naar kopers. Als u het nieuwe landgoed wilt gaan verkopen dan kan ook Landgoederen Net u daarbij helpen. Landgoederen Net heeft contacten met verschillende organisaties die gespecialiseerd zijn in de verkoop van een nieuw landgoed hiernaast per provincie op een rij gezet.


Overzicht van agrarische makelaars:

Op de website www.landelijk-gebied.nl staat een overzicht van alle aanbieders van agrarisch onroerend. Via het menu aan de linkerkant kunt u ook direct naar de verschillende subpagina's toegaan.


Overzicht van landgoederen in de verkoop per provincie:

Op de website www.landgoedkopen.nl staat een overzicht van te koop staande landgoederen aangeboden door zowel makelaars alsook particulieren. Via het menu kunt u zoeken per provincie of zoeken op het aantal hectares..